Григор Димитров победи Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 в четвъртфинален сблъсък

...
Григор Димитров победи Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 в четвъртфинален сблъсък
Коментари Харесай

Изумителен Григор Димитров размаза Карлос Алкарас, българинът е на полуфинал в Маями

Григор Димитров победи Карлос Алкарас с 6 :2, 6:4  в четвъртфинален конфликт на шампионата от сериите " Мастърс " в Маями. Българинът бе страховит, като показва изключителна игра и бе на доста високо равнище. Гришо бе по-добрият тенисист, а испанецът бе обезверен и като че ли сюрпризиран от нападателната и динамична игра на първата ни ракета. Григор Димитров е към този момент на полуфинал в Маями, като негов противник ще бъде Александър Зверев.

ПЪРВИ СЕТ 6:2

Още първата точка в мача бе изключителна, като Григор сервираше и опита да бъде нападателен и да нападна, само че Алкарас се отбрани добре, дочаквайки неточност на противника - 0:15. Българинът отговори с добър сервис - 15:15. Следващата точка бе разиграна на втори сервис, като Гришо пресили форхенда, който излезе в навън - 15:30. Испанецът не съумя да влезе в разиграване - 30:30. Нова непредвидена неточност на Димитров от форхенд докара до първата точка за пробив в мача - 30:40. Гришо извърши превъзходен сервис, само че и ретурът си го биваше, като Алкарас нападна от бекхенд, само че пресили и топката излезе в навън - 40:40. Григор осъществя ас, след което вкара нов превъзходен сервис и приключи на мрежата, с цел да завоюва гейма.

Гришо осъществя удивителен ретур, на който съперникът нямаше отговор - 0:15. Българинът още веднъж бе нападателен, като пласира страховит форхенд по диагонала, а Алкарас бе беззащитен - 0:30. Испанецът пласира превъзходен сервис - 15:30. Гришо отново бе нападателен от ретур, а съперникът му сбърка лесна топка и се стигна до две точки за пробив - 15:40. Първата опция бе отразена с ас - 30:40. Ретурър на Григор бе превъзходен, а Алкарас не бе квалифициран и позволи неточност, а пробивът бе факт.

Испанецът не бе акуратен и още веднъж изкара топката в навън - 15:0. Григор стоеше добре, само че позволи непредизвикана неточност - 15:15. Димитров още веднъж от форхенд не бе безапелационен и подари точката на противника - 15:30. Гришо загуби тотално фокуса и позволи трета неточност от форхенд - 15:40. Българинът конктруира добре офанзивата си и приключи на мрежата - 30:40. Григор съумя да се отбрани добре и изпрати подъл бекхенд по диагонала, който не бе върнат - 40:40. Алкарас пласира страховит ретур и доближи до нова точка за пробив - 40:А. Гришо реши да рискува и игра форхенд по диагонала, който бе рисков, само че се отплати - 40:40. Форхендът на Григор още веднъж бе в деяние и пласира страховит уинър - А:40. Българинът опита първата си къса топка, само че Алкарас доближи до нея и приключи по правата - 40:40. Това не смути Григор, който още веднъж бе на мрежата и пласира страховит удар над главата - А:40. Добър сервис на Димитров и геймът завърши.

Григор стартира с неточност от форхенд - 15:0. Алкарас продължи с положителната си игра, като направи ужасно разиграване, завършвайки с форхенд уинър по диагонала - 30:0. Димитров позволи неточност със разрези си бекхенд - 40:0. Двойна неточност на испанеца - 40:15. Григор сподели отлично придвижване с краката и натисна противника, който изпрати топката в мрежата - 40:30. Феноменалният българин нападна мрежата и направи удивително стоп воле, което изпрати Алкарас на земята - 40:40. Гришо нападна с форхенд, а Алкарас изглеждаше шокиран и не съумя да отговори, което докара до нова точка за пробив - 40:А. Испанецът отрази с ас - 40:40. Нов ас на Алкарас - А:40. Световният номер 2 нападна мрежата, само че Димитров го размина блясково с бекхенд уинър по правата - 40:40. Алкарас позволи нова неточност от форхенд, като изглеждаше респектиран - 40:А. Последва дълго разиграване, а испанецът опита къса топка, която бе достигната от Гришо, само че по-късно Димитров не съумя да приключи - 40:40. Григор опита да нападна, само че Алкарас бе квалифициран и съумя да отговори - А:40. Испанецът още веднъж нападна и този път Гришо нямаше отговор, а геймът завърши.

Григор поведе 30:0, само че след това пусна слаба къса и Алкарас приключи обикновено - 30:15. Испанецът още веднъж не бе концентриран и позволи неточност - 40:15. Българинът пропусна целта след добър ретур - 40:30. Алкарас натисна от бекхенд и бе безмилостен - 40:40. Последва нова феноменална точка, а Григор контролираше разиграването, преди да приключи атрактивно на мрежата - А:40. Геймът завърши със страховит сервис от българина.

Алкарас рискува със сервиса и това му донесе триумф - 15:0. Испанецът приключи с втория удар с форхенд уинър по правата - 30:0. Гришо не съумя да влезе в разиграване - 40:0. Алкарас показва класата си и осъществя удивителен форхенд уинър по диагонала, което постави завършек на гейма.

Гришо позволи непредизвикана неточност, като пресили форхенда си - 0:15. Алкарас опита да размине противника, само че Григор бе на мрежата и приключи по свръхестествен метод, който изуми почитателите - 15:15. Испанецът не бе акуратен и извади привидно лесна топка в навън - 30:15. Димитров още веднъж бе нападателен и можеше да допусне неточност, само че реши отлично обстановката и приключи на мрежата - 40:15. Геймът приключи с ас.

Алкарас излезе на мрежата, само че Гришо бе квалифициран и съумя да се оправи - 0:15. Последва двойна неточност на испанеца - 0:30. Григор не съумя да се оправи с ретура - 15:30. Получи се ужасно разиграване, в което Алкарас употребява късата топка, само че Димитров реагира ужасно, само че по-късно сбърка от добра позиция от бекхенд - 30:30. Алкарас позволи смайваща неточност с драйв воле - 30:40. Димитров направи нов удивителен удар от бекхенд и затвори първия сет.

ВТОРИ СЕТ 6:4

Григор стартира отлично сервис гейма си, като не срещна компликации и го завоюва на 0. Алкарас отговори уместно, като нямаше проблеми и също отговори с гейм на 0. Димитров стартира добре своя сервис гейм и поведе с 15:0, само че по-късно испанецът избави сложна топка и размина Гришо по удивителен метод по правата - 15:15. Сервисът на българина бе задоволително ефикасен и се стигна до 40:15, а геймът приключи с форхенд уинър.

Геймът стартира с нов страховит уинър на Григор от форхенд - 0:15. Алкарас отговори с ас, само че по-късно позволи двойна неточност - 15:30. Испанецът опита къса незабавно след сервис, само че не съумя да трансферира мрежата - 15:40. Алкарас сервира по диагонала, само че Григор Димитров напрази извънреден ретур уинър, който подвигна всички в Маями на крайници и докара до пробив.

Григор стигна до 30:0, а по-късно осъществя ас, с цел да направи 40:0. Българинът игра сервис мрежа, като не остави късмет на противника и пробивът бе вкоренен.

Димитров още веднъж пласира ретур уинър, който бе впечатляващ, само че не съумя да влезе в разиграване при идващите два сервиса на съперника - 15:30. Стигна се до дълго разиграване, в което Алкарас най-после рискува от форхенд, само че сбърка - 30:30. Испанецът пласира добър сервис и нападна мрежата, като опита къса, само че Димитров излезе пъргаво и приключи от бекхенд по правата, което докара до нова точка за пробив - 30:40. Алкарас игра на втори сервис, само че първата ни ракета не съумя да влезе в разиграване - 40:40. Испанецът още веднъж игра с къса топка, която бе достигната от Гришо, само че по-късно международният номер 2 приключи през опразнения корт - А:40. Григор сподели вариативност в ударите си и дочака неточност на противника - 40:40. Чудесен сервис на Алкарас - А:40. Гришо рискува от бекхенд, само че позволи неточност и геймът завърши.

Алкарас бе нападателен и приключи от ретур - 0:15. Испанецът форсира от форхенд и това му донесе триумф - 0:30. Алкарас продължи да натиска и осъществя нов уинър по диагонала, като международният номер 2 сподели мощни страсти - 0:40. Димитров рискува от форхенд и топката излезе в навън, като пробивът бе върнат.

Алкарас нападна мрежата, само че бе неуверен и позволи неточност - 0:15. Гришо опита рисков удар, само че не откри линията - 15:15. Димитров опита да осъществя нов уинър от бекхенд по правата, само че топката срещна мрежата - 30:15. Грешка от ретур на Григор - 40:15. Българинът отново не влезе разиграването и геймът завърши.

Двамата тенисисти позволиха по една неточност от форхенд и резултатът бе 15:15. Григор нападна и бе нападателен, като това хвана неопитен противника - 30:15. Българинът рискува доста с втория си сервис, а Алкарас не съумя да се оправи - 40:15. Димитров нападна мрежата, само че противникът бе подготвен и го размина с форхенд по диагонала - 40:30. Ас на Гришо и геймът завърши.

Димитров нападна отлично от бекхенд по диагонала и завоюва първата точка - 0:15. Григор отново бе нападателен и осъществя нов уинър, този път от форхенд - 0:30. Българинът бе в неуместна позиция и рискува със своя удар, само че не откри очертанията на корта - 15:30. Димитров още веднъж паказа какъв брой е атлетичен и реагира брилянтно, достигайки до сложна топка на мрежата и приключи с форхенд, с цел да има два мачбола на сметката си - 15:40. Алкарас не бе фокусиран и позволи неточност от форхенд, като това бе краят на мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР